vakiel
ارائه خدمات حقوقي

جرم برق دزدي با وارد شدن برخي صنايع سود ده مثل ماينينگ رواج زيادي پيدا كرده است. قانون‌گذار در مقابل برق دزدي ها براي حفظ نظم و امنيت جامعه قوانيني را تنظيم مي‌نمايد. و اگر افراد اين قوانين را نقض كنند مرتكب جرم شده و مطابق با قانون مجازات اسلامي مجازات مي‌شوند. عمل برق دزدي يعني استفاده از برق ديگران بدون اجازه قانوني، يك جرم است. بنابراين مرتكبان مطابق با قانون مجازات مي‌شود. در ادامه به جرم برق دزدي و مجازات آن خواهيم پرداخت. براي آشنايي بيشتر با جرم سرقت كليك كنيد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

منبع: جرم برق دزدي و مجازات آن

جرم برق دزدي

دزدي يا سرقت انواع مختلفي دارد. و به معناي برداشتن مال ديگري و يا ربودن مال ديگري بدون اجازه مالك آن مي‌باشد. سرقت انواع مختلفي دارد مثل سرقت خودرو، سرقت لوازم منزل، كيف قاپي و غيره. برق دزدي يا سرقت برق يكي از انواع سرقت مي‌باشد و در دسته سرقت‌هاي خدماتي قرار مي‌گيرد.

هنگامي محقق مي‌شود كه فردي بدون اجازه قانوني و بدون پرداخت حق انشعاب اقدام به بهره‌گيري از برق نمايند. سرقت برق جرم است و شاكي مي‌تواند با طرح دعوا در مراجع قضايي از مرتكب جرم شكايت نمايد. در صورتي كه جرم برق دزدي اثبات شود مجرم مطابق با قانون مجازات اسلامي مجازات خواهد شد. بنابراين اگر فردي به صورت غيرمجاز از برق يا گاز و يا خدمات ديگر استفاده نمايند جرم محقق مي‌گردد و فرد شامل مجازات قانوني مي‌شود. براي آشنايي بيشتر با راه هاي اثبات سرقت كليك كنيد.

محقق شدن جرم سرقت برق

براي اينكه يك جرم به عنوان مثال جرم سرقت، محقق شود بايد اركان جرم در عمل انجام شده وجود داشته باشد. به عبارتي بايد گفت كه جرم فقط تنها با ربودن مال غير محقق نمي‌شود. اين كه فرد از برق، آب و گاز بدون اجازه قانوني و بدون پرداخت حق انشعاب استفاده كند درواقع مرتكب جرم سرقت شده است. قانون‌گذار در ماده ۶۶۰ قانون مجازات اسلامي به اين مسئله به صراحت پرداخته است. در اين ماده قانوني بيان شده كه افراد اگر بدون پرداخت حق انشعاب برق، گاز، آب و فاضلاب و تلفن، اقدام به استفاده غيرمجاز از اين خدمات نمايند درواقع مرتكب جرم سرقت شده‌اند.

نكته قابل توجه اين است كه ماده ۶۶۰ قانون مجازات اسلامي تنها در خصوص سرقت از برق نمي‌باشد. بلكه موضوع اين ماده شامل سرقت از برق، آب و فاضلاب، گاز و تلفن مي‌شود. بنابراين امكان محقق شدن جرم سرقت در خدمات نامبرده نيز وجود دارد. البته با تصويب قانون مجازات مصرف‌كنندگان غيرمجاز از آب، برق، تلفن، فاضلاب و گاز در سال ۱۳۹۶، ماده ۶۶۰ قانون مجازات منسوخ شده است. با اين وجود قانون مجازات مصرف‌كنندگان غيرمجاز آب و برق نيز به صورت تفصيلي همان موضوع ماده ۶۶۰ قانون مجازات اسلامي را بيان مي‌دارد. اين قانون در ۷ ماده و جهت تعيين مجازات مرتكبين جرم شرقت از برق، آب و فاضلاب، گاز و تلفن در سال ۱۳۹۶ به تصويب رسيد.

شكايت از سرقت برق

قانون‌گذار براي افراد شاكي اين حق را قائل شده كه بتوانند از آن شخص كه بدون اجازه آن‌ها از انشعاب و كنتور برق شاكي استفاده غيرمجاز نمودند، با ارائه شكواييه سرقت برق در مراجع قضايي اقدام به طرح دعوا كنند.

دادگاه نيز با بررسي شكايت حكم لازم را در خصوص سرقت برق صادر مي‌نمايد. بنابراين اگر شما با مشكل برق دزدي روبه‌رو هستيد. مي‌توانيد با مراجعه به محاكم قضايي صالح به طرح شكايت عليه فردي كه برق دزدي مي‌نمايد، اقدام نماييد. و دادگاه نيز با بررسي ادله و صحت ادعاي شما حكم مقتضي را صادر مي‌نمايد. و مرتكب جرم سرقت برق را مطابق با مجازات تعيين‌شده در قانون مجازات اسلامي محكوم مي‌نمايد.

به عنوان مثال تصور كنيد همسايه شما در كوچه با وصل كردن يك سيم به سيم انتقال برق بدون اينكه اجازه قانوني و كنتور داشته باشد در حال استفاده از برق است. دراينجا عمل همسايه شما يك عمل غيرمجاز و غيرقانوني است، جرم سرقت برق را محقق مي‌نمايد. شما مي‌توانيد در صورت چنين رخدادي از همسايه خود در دادگاه كيفري يا دادسرا شكايت نمايد.

مجازات جرم برق دزدي

مجازات سرقت از برق شامل جبران خسارت وارده در اثر استفاده غيرمجاز از برق مي‌شود. و همچنين علاوه بر جبران خسارت وارده شامل جزاي نقدي معادل دو برابر خسارت وارد آمده نيز مي‌گردد. خوب است بدانيد اگر مرتكب جرم سرقت برق يكي از مأمورين شركت برق باشد. مجازات اين مجرم تشديد شده و به حداكثر مجازات تعيين شده در قانون محكوم خواهد شد. براي آشنايي با مجازات سرقت كليك كنيد.

در نتيجه قانون‌گذار در قانون مجازات اسلامي و قانون مجازات مصرف‌كنندگان غيرمجاز آب و برق، مجازات جرم سرقت برق را به جزاي نقدي يك يا دو برابر خسارت وارده تعيين كرده است. و همچنين علاوه بر مجازات نقدي، فرد مجرم بايد تمام خساراتي كه در اثر استفاده غيرقانوني از برق به ديگران وارد كرده را نيز جبران نمايد. در اينجا اگر مأمور برق مرتكب چنين جرمي شود به شديدترين حالت مجازات يعني پرداخت دو برابر خسارات وارده به‌عنوان جزاي نقدي و همچنين جبران خسارات وارده محكوم خواهد شد.

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

سؤالات متداول

جرم برق دزدي چيست ؟

برق دزدي يا سرقت برق يكي از انواع سرقت مي‌باشد و هنگامي محقق مي‌شود كه فردي بدون اجازه قانوني و بدون پرداخت حق انشعاب اقدام به بهره‌گيري از برق نمايند.

مجازات سرقت برق چيست ؟

مجازات سرقت از برق شامل جبران خسارت وارده در اثر استفاده غيرمجاز از برق مي‌شود. و همچنين علاوه بر جبران خسارت وارده شامل جزاي نقدي معادل يك تا دو برابر خسارت وارد آمده نيز مي‌گردد.

 

سوالي داريد؟ با ما تماس بگيريد

تماس با برترين مشاوران در سراسر كشور از 8 صبح الي 12 شب حتي ايام تعطيل

شماره تماس :66419012-021

منبع: جرم برق دزدي و مجازات آن

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/5/28  ] [ ۰۴ ] [ vakiell ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 6
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب